21 mars 2010

Vårstädning

CalÉ

Idag har vi vårstädat. Inte alls hemma, det skulle ju kanske varit bättre, men nej idag har vi röjt undan allt som är jobbigt, dunkat huvudet i väggen och skrikit i kudden.
Det behövdes en sådan dag för jag har lidit av kronisk sugar-hangover från all sötma som staden har att erbjuda att man måste stanna upp och kräkas lite grann.
       Nu har vi börjat på ny kula och vi rullade in på Perssons kille Toms spelning, något som vi tackade oss själva för att vi gick på när vi hoppsade hem i solnedgången.
Baren var som tagen ur en film och musiken var grym. Men bäst var nog ändå deras finska kompis som direkt studsade fram till oss som en duracellkanin och ville berätta om sitt livs motto.
Efter någon minuts obligatoriskt skämtande om Ei saa Peittää fick vi lära oss följande:

Life has one door and six hundred windows.

Lite smått förvirrade frågade vi vad det hade med någonting att göra och fick det förklarat för oss att livet är som ett hus. Ja, det var väl självklart. Den finske grabben hade dragit en parallell från uttrycket om att när Gud stänger en dörr så öppnar han ett fönster och formade detta uttryck efter det. Han tyckte nämligen att när man föds stängs dörren efter en och you're on your own men automatiskt öppnas exakt sex hundra fönster.
Så var det med det och det är härmed mitt nya motto också. 

Jag frågade om man någonsin kan ramla ut ur någon av fönstrena och därmed förlora sig själv. Svaret var "Ja, men då skulle du ju se ganska dum ut om du dog för att du ramlade ut genom ditt egna fönster."

Nu ska vi gå tillbaka till vår sugar-high och va fett nöjda med att det är typ 20 grader varmt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar