18 september 2010

Två visningar och en livskris

Nu sitter vi i vårt hem.
Tro inte att vi har fixat lägenhet, nej utan på McDonalds. Här sitter vi och svettas i källaren och får finfina blickar av personalen som skakar på huvudet åt oss när vi åter igen slagit upp läger.

Gårdagens panikdimma över livssituation som tog över allt har nu skingrats lite tack vare Kevin. Kevin är en hyvens kille på 30 jordsnurr med läsglasögon och utsvängda chinos som har en lägenhet i 5e arrondissemanget. Han ser ut att gilla tysk techno och blommor vilket skrämde livet ur Michaela som aldrig ville komma tillbaka till lägenheten där golvet, enligt Kevin lutar lite fränt 45 grader åt väst. Förresten heter han inte Kevin, men han ser ut som en sån.
Trots Michaelas hat mot Kevin så funderar vi ändå att ta den här garderoben till lägenhet med spännande lysrör som blinkar i taket. Vad gör man inte när man är desperat och Kevin gillar oss. Vi hade mycket gemensamt, vi är alla tre homo sapiens, befinner oss i Paris och pratar svenska.

Nästa visning var i Trocadero där man skulle kunna sova lodrätt för att bo men när vi gick in i den lägenheten stod vi som två frågentecken. Michaela undrade hur en fjällstuga med röd heltäckningsmatta kan finnas mitt i centrala Paris och jag undrade varför det fanns ett brunt badkar mitt i köket. Vi hade hysteriskt kul åt det där badkaret. Det var mitt i köket med en mörk skärm runt och ett fönster som vätte ut mot vardagsrummet.
"Hyresvärden" ser ut som chewbacca och verkade inte ha använt det hysteriskt roliga badkaret i köket på sex hundra år. Han var läskigt pedant och ville ha personbevis, anställningsbevis, förälders samtycke samt helkroppsscanning innan inflytt sker.

Efter alla märkliga intryck var vi frustrerade till tänderna och medan Michaela la sig i sin resväska och skrek funderade jag på om det är lukrativt att vara gatumusikant och om man isåfall kan få bo på härbärge.

Nej nu langar vi ingen bitterhet det är bara svårt att vara jolly när man inte har bostad, jobb, liv eller förstånd nog att inte äta på McDonalds 5 gånger om dagen.

Ger upp



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar