20 februari 2010

Désolé pour hier soir

Igår kväll var nog en av de roligare kvällarna hittills, vi invigde vår lägenhet på riktigt genom att ha en p'tit fête.
Vid 11-tiden hade vi de mest omaka människor sittandes i vårt vardagsrum, några med ett oskyldigt glas rött och några som halsat i sig en halv flaska sky efter en kvart.
Det var kul att se hur hemmastadda den lilla judiska duon gjorde sig och de visade än en gång att de är de mest socialt kompetenta jag träffat. När de kom in genom dörren klampde de rakt in. hällde upp lite sky, tog ut gitarren ur sitt fodral och frågade "so let's get this started?"

Man fick inte en inte en syl i vädret på hela kvällen mellan deras hetsiga jammande och uppmuntrande prat om hur bra livet är och att man ska ta vara på det genom att festa mycket. De skyllde sitt alkoholintag på att det var sabbat igår och tog sig gladeligen ett glas till. "You know, jews HAVE to drink on fridays, it's a sin not to."
Ibland påpekar de hur mycket de gillar varandra och säger, je suis pas homo, mais je t'aime mon frère.

Den ene spann vidare på vikten av att leva bra och här och nu, efter en stund hade vi hört de konstigaste historierna t.ex. "So, I woke up under a bench on the streets of Mexico once". Jag undrade vad det hade med välbefinnande att göra men vågade inte ifrågasätta hans roliga historia. Vi har börjat lära oss alla låtar de kan spela på gitarr och att vara med dem är som att lyssna på radion för länge, alla låtar går om och om igen och alla låtsas som att de inte hört just den låten innan. En låt som tillhör favoriterna är "désolé pour hier soir" och de kan varenda ljud och ord.

Till sist var det dags att styra vidare men tyvärr går aldrig vår duo ut och dansar, "not since chacha closed" säger de alltid med något bitter ton och blir alltid lite tysta efteråt, som om en nära vän dött. Jag får aldrig veta precis HUR bra det var där men jag tror att de i samband med att deras favoritklubb stängde kom underfund med att de inte var 16 längre och att det var dags att lugna sig lite..
Men vi andra som fortfarande har åldern inne begav oss till, ja skratta om du vill, "vip-room".

Det är ett "douche-igt" ställe där alla fjortisar får gotta sig i sitt naturliga habitat. På VIProom säljs t-shirts med trycket i love VIProom på för 100 euro o.O.
Vakten som såg precis ut som puff daddy med sina 150 pannor och guld-solglasögon såg ut att behöva läggas in på hem.
Väl inne hände en serie rätt roliga saker bland annat spydde en brud rakt ut på golvet framför sig, en italienare som spelar poker for a living och luktade blöt hund startade ett iskrig.

Kul, kul. Ikväll ska vi nog dra och träffa duon i Marais igen. Man kan inte få nog av dem och ikväll har deras kompis hyrt stället där de brukar hänga. 

C'EST LA GUERRE MON FRÈRE



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar